Nejchladnější den

10.7.2007 9:28 | Autor: redakce

bleskpocasnocnejburky.jpg
Dnešní den je nejchladnější a nejméně příjemný z celého tohoto týdne. Ranní teploty se pohybovaly pouze do 12 °C, ale to byla ještě poměrně milosrdná teplota v nížinách, protože v horských oblastech se po ránu teploty leckde vyšplhaly pouze ke třem stupňům. Navíc se na severu a východě republiky projevuje zbytek frontálního systému, který nás přecházel včera a přináší ještě srážky v podobě deště.
V horských oblastech se ještě k nevlídenému charakteru počasí přidávají silné ranní mlhy, takže meteorologové rozhodně procházky po horských hřebenech dnes nedoporučují.
„Od západu proudí do střední Evropy chladný vzduchu. Odpolední teploty se zastaví v intervalu 15 až 19 °C,“ říká meteoroložka Ing.Dagmar Honsová z Meteopressu.
„Dnešní den nám tedy letní atmosféru nenabídne ani omylem, spíš se dá tento charekter počasí srovnávat s druhou polovinou měsíce října,“ dodává meteoroložka.
Při pohledu do záznamů pražského Klementina, naší nejvýzanmnější teplotní řady zjistíme, že teplotní průměr pro dnešek by měl být až 19°C.
S trochou optimismu to budou dnešní odpolední maximální teploty. V roce 1959 se ovšem pražané pekli v tropických teplotách 34.4°C a tím zároveň padl i teplotní rekord.
Naopak ještě chladnější ráno než je to dnešní museli vydržet obyvatelé Prahy v roce 1948, kdy se teploty pohybovaly pouze na hodnotě 8,5°C.
Chladné teploty nejsou ale tím jediným, co nám dnes bude ztrpčovat život, protože také dnes se můžeme dočkat bouřek. I když oficiální výstraha na bouřkovou činnost skončila o půlnoci na dnešek, také dnes se v odpoledbních hodinách budou vytvářet bouřková jádra a dočkáme se opět přívalových dešťů a silného větru.
“ Dnešní bouřky by se mohly začít projevovat už kolem 14.00 a to zejména na Moravě a ve Slezsku. Největší bouřková činnost se pak očekává v horských oblastech Jeseníků a Beskyd. v přívalových srážkách by opět mohlo spadnout až 30mm vody na m2,“ řekla Honsová.

Sdílejte článek: FacebookTwitter

How to Choose a Data Room With Data Room Access Control

Data room access control allows the monitoring of entry and...

Benefits of Software Management and Board Meeting Software

Online board portals, as opposed to traditional paper meetings, offer...

Four Ways to Restrict Access to Electronic Documents

If your business handles sensitive information about customers and employees...


How to Make Virtual Meetings More Productive

find out here mooneytwinsnetwork.com/practical-virtual-boardroom-software-guide/ Virtual Meeting is a...

Using Virtual Data Rooms for Transactions and Deals

In the M&A due diligence process, information sharing is carried...

Why Startups Use Digify to Organize Due Diligence

A data room is a repository https://www.myvdronline.com/acquisition-best-practices for...


Important Features of Business Software

Business software is an application which helps businesses automatize their...

Fighting Dirty Money With Enhanced Due Diligence

Every year around $2tn in illicit cash flows through the...

What Are Virtual Data Room Services?

A virtual data room is a software product that offers...