Kam se zajet ochladit?

13.7.2007 11:20 | Autor: redakce

aktualne.jpg

Pokud nepatříte mezi milovníky tropických teplot a dáváte spíše přednost nižším teplotám, máme pro vás pár typů, kam v tuto roční dobu vyrazit.

O víkendu v České republice nastanou opravdové tropy. Již v průběhu dnešního odpoledne začne do České republiky proudit velmi teplý vzduch, přidá se k tomu velká vlhkost vzduchu a budeme se cítit, jako bychom byli v subtropech. V sobotu očekáváme teploty v rozmezí 26 až 30 st.C. a v neděli dokonce 34 st. C.

Nad střední Evropu je zeslabena ozonová vrtsva, takže UV index bude vysoký. Lidé by neměli zůstavat na přímém slunečném zaření více než 30 minut.

V Čechách se budeme moci „ochladit“ jen v horských oblastech. „Horské oblasti s nadmořskou výškou nad 1000 m nad mořem mají tu výhodu, že se zde nevyskytují dusné dny. Tedy dny s vysokou vlhkostí vzduchu, kdy nefouká vítr,“ vysvětluje meteoroložka Meteopressu Dagmar Honsová.

V západní a střední Evropě budou o víkendu teploty do 31 st. C, na jihu bude až 33 st. Celsia. Vytoužené ochlazení najdeme tedy jen v severní Evropě, kde ovšem teploty budou také poměrně vysoké a to do 27 stupňů Celsia.

Ve Skandinávii bývá i v srpnu poměrně teplo. Teploty se pohybují do 25 stupňů Celsia a v loni v srpnu bylo například ve středním Norsku daleko tepleji než u nás.

Za nižšími teplotami zkuste tedy vyrazit na sever evropské části Ruska, kam po většinu léta proudí chladnější vzduch od severu a odpolední teploty se pohybují pouze kolem 18 st.C.

Pokud byste přeci jenom chtěli nižší teploty, ale zároveň koupání v moři, pak vyražte na Kanárské ostrovy, kde mají odpolední maxima do 28 stupňů Celsia a k tomu vás ochladí mírný vítr. „Klima je zde přívětivější v důsledku studeného Kanárského mořského proudu,“ doporučuje Ing. Dagmar Honsová.

Na severní polokouli tedy moc destinací na „zchlazení“ není. Na jižní polokouli právě panuje zima. Zaručenou destinací je tedy Austrálie nebo například Chile a Argentina. Tam v pondělí sněžilo poprvé od roku 1918.

Sdílejte článek: FacebookTwitter

How to Choose a Data Room With Data Room Access Control

Data room access control allows the monitoring of entry and...

Benefits of Software Management and Board Meeting Software

Online board portals, as opposed to traditional paper meetings, offer...

Four Ways to Restrict Access to Electronic Documents

If your business handles sensitive information about customers and employees...


How to Make Virtual Meetings More Productive

find out here mooneytwinsnetwork.com/practical-virtual-boardroom-software-guide/ Virtual Meeting is a...

Using Virtual Data Rooms for Transactions and Deals

In the M&A due diligence process, information sharing is carried...

Why Startups Use Digify to Organize Due Diligence

A data room is a repository https://www.myvdronline.com/acquisition-best-practices for...


Important Features of Business Software

Business software is an application which helps businesses automatize their...

Fighting Dirty Money With Enhanced Due Diligence

Every year around $2tn in illicit cash flows through the...

What Are Virtual Data Room Services?

A virtual data room is a software product that offers...