18. AŽ 20. ZÁŘÍ V TENISOVÉM NOVÉM DILLÍ

16.9.2015 8:33 | Autor: Jan Horák

Tenisové kurty s tvrdým povrchem spadající pod komplex Rádže Kumára Khánny jsou situovány v jižní části Nového Dillí, a to několik kilometrů východně od zdejšího mezinárodního letiště. Všech bezmála 15 dvorců je umístěno v severozápadním cípu místního parku oplývajícího věčně zelenou vegetací. Právě zde se o tento víkend odehraje barážové utkání letošního ročníku Davis Cupu mezi domácí Indií a hostujícím Českem.

V této části Indie je zatím září horké a také suché – od úterý 1. září do úterý 15. září odpovídal příděl dešťové vody pěkné nule (letištní meteostanice ležící pár kilometrů severovýchodně od komplexu Rádže Kumára Khánny). Průměrná teplota vzduchu odpovídala u uvedeném období 32°C, přičemž nejžhavějším dnem bylo 10., 12., 13., 14. a 15. září – ve všech pěti případech se maxima motala až kolem 38°C. Noci pro středoevropský organismus rozhodně příjemné nejsou, ta „nejchladnější“ se konala mezi 10. až 11. zářím, kdy došlo k poklesu až na 26°C (25.5°C).

Loňská první polovina devátého měsíce tu byla vlhčí, neboť v ní napršelo celkem 70 litrů vody (dlouhodobým zářijovým průměrným srážkovým úhrnem je 130 mm, k nejsušším zářím patří například to z roku 1875 – 0 mm a naopak k těm nejmokřejším se řadí to z letopočtu 1900 – úctyhodných téměř 500 mm).

V deštivém období, které připadá na červenec až září, se relativní vlhkost vzduchu drží kolem 70 až 80%, v rámci celého roku okolo 60% a v nejméně vlhkém dubnu a květnu v okruhu 40%.

Hrát se bude od pátku 18. září do neděle 20. září – před dvanácti měsíci v těchto dnech nepršelo a teplota vzduchu se zdržovala v rozmezí od 25 do 36°C. Relativní vlhkost vzduchu byla poměrně vysoká, v průměru kolem 65%. Mezi středou 18. zářím až pátkem 20. zářím 2013 to bylo s relativní vlhkostí vzduchu takřka stejné – v součtu 70%. Na déšť opět nedošlo a hodnoty poletovaly od 23 do 36°C (18. a 19. září nabídlo v průměru 30°C a 20. září 29°C). Poslední časový úsek od 18. do 20.9. nabízející významnější množství deště se datuje na sezónu 2012, kdy se z oblaků snesly 2 litry vody. I relativní vlhkost vzduchu byla tehdy vyšší – v souhrnu ještě méně pohodlných 80%.

Od pátku 18. září do neděle 20. září 2015 by metropoli tohoto přelidněného subkontinentu mělo provázet obvyklé počasí – nejvyšší odpolední teploty do 33 až 36°C a k tomu šance na nějakou tu bouřku. Pocitová teplota by s ohledem na relativní vlhkost vzduchu měla převyšovat 42°C.

Kamil SOJKA

Na výlet můžete i virtuálně, bez ohledu na počasí zde: ckzadara.cz

Sdílejte článek: FacebookTwitter

How to Choose a Data Room With Data Room Access Control

Data room access control allows the monitoring of entry and...

Benefits of Software Management and Board Meeting Software

Online board portals, as opposed to traditional paper meetings, offer...

Four Ways to Restrict Access to Electronic Documents

If your business handles sensitive information about customers and employees...


How to Make Virtual Meetings More Productive

find out here mooneytwinsnetwork.com/practical-virtual-boardroom-software-guide/ Virtual Meeting is a...

Using Virtual Data Rooms for Transactions and Deals

In the M&A due diligence process, information sharing is carried...

Why Startups Use Digify to Organize Due Diligence

A data room is a repository https://www.myvdronline.com/acquisition-best-practices for...


Important Features of Business Software

Business software is an application which helps businesses automatize their...

Fighting Dirty Money With Enhanced Due Diligence

Every year around $2tn in illicit cash flows through the...

What Are Virtual Data Room Services?

A virtual data room is a software product that offers...