GREG, HILARY, IRWIN, KULAP, NORU A SONCA

25.7.2017 5:56 | Autor: Kamil Sojka

24. červenec 2017 aneb šestero tropických tlakových níží.

Greg:

Nejzápadnější člen pondělního tropickocyklonálního šestera už má nejspíše vrcholnou fázi svého života za sebou, neb dle prognóz předpovědních modelů by se v druhé polovině tohoto týdne měl zcela rozplynout, a to kdesi u 145. západního poledníku a 15. severní rovnoběžky, tudíž nad otevřeným Pacifikem daleko od civilizace. Včera odpoledne Greg produkoval vítr o rychlosti kolem 80 km/h, takže taková slabší tropická bouře.

Hilary:

Hilary se stejně jako Hillary do washingtonského Bílého domu určitě nepodívá, nicméně fakt, že získala status hurikánu, jí už nikdy nikdo nevezme. Hilary by také v nejméně vzdálené budoucnosti měla postupovat severozápadním směrem, na mexické pobřeží by tím pádem měla hledět z bezpečné vzdálenosti. Prý by se z ní měl stát hurikán 3. kategorie. Uvidíme.

Irwin:

Irwinův střed se včera v cca 16:30 SELČ nacházel zhruba 2 500 km západně od srdce Hilary, čili ani tento „pán“ žádného Severoameričana neohrožuje. Pokud tedy nebudeme počítat lodě. V pondělí se ještě jednalo o tropickou bouři, v úterý, popřípadě ve středu, by už mělo jít o hurikán 1. kategorie, přičemž na vyšší příčky by už Irwin dosáhnout neměl.

Kulap:

K této tropické cyklóně je nejvhodnější říci pouze jedno – ještě před vstupem do 25. července na tom byla maximálně mizerně. Smrt je jistá, i to, že označení tropická bouře bude nejlepším výsledkem.

Noru:

Tajfun Noru zdá se neví coby, protože již pár desítek hodin v podstatě stojí na místě. I modely proto tápou, aktuálně ho směřují někam ke 140° v. d. a 25° s. š., jinými slovy k japonským Boninským ostrovům čítajícím přibližně 3 000 obyvatel, ale kdoví. Jeho prozatímním TOP výkonem je tajfun 2. kategorie s tím, že pro tuto chvíli se jeví, že se na tom nic nezmění. A pravděpodobnost, že udeří na hustě osídlený východ Asie, je momentálně pramalá.

Sonca:

Tropická cyklóna Sonca se zrodila u čínského ostrova Hainan, asi 300 km východně od Zadní Indie, bylo tedy tak nějak jasné, že z ní žádné monstrum nebude. Nebylo – v maximu tropická bouře. Nyní asi trochu svlaží severní Vietnam a jižní Laos, toť však vše.

Sdílejte článek: FacebookTwitter

What Is a Virtual Data Room For M&A Transactions?

M&A transactions require sharing large amounts of information with a...

What to Look For in the Best Online Antivirus

avastfreeantivirusdownload.com/what-is-avast-antitrack-premium-key The best online antivirus defends your laptop...

Advance Your Career With a Business Computing Degree

getboardroom.net/best-business-desktop-pc Business Computing is a degree designed to...


Choosing Your Data Room Software

When a business is looking for a secure place to...

Best Data Room Rating

When you purchase a data room, you want to make...

How to Conduct a Successful Remote Board Meeting

boardgreenroom.com/who-is-a-data-engineer The spread of the disease makes it...


How to Choose the Best Data Rooms for Startups

A virtual dataroom (VDR) can be used to share confidential...

Choosing Document Sharing Software

board meeting can be tracked and stored In...

Data Driven Solutions

Data-driven solutions allow companies to make decisions based on real-time...